недеља, 18. септембар 2016.

Banana kolač

Banana kolač

Sastojci

  • Kora:
  • jajeta
  • 100 gr šećera
  • 50 gr brašna
  • 50 gr gustina
  • 2 kašike kakaa

  • Preliv:
  • 2 dl vode
  • 100 gr šećera

  • Fil:
  • 1 l mlijeka +mlijeko za natapanje keksa
  • 9 kašika šećera
  • pudinga vanile
  • 250 gr margarina
  • 1 kašika ekstrakta banane
  • 200 gr Peti-ber keksa

  • Još:
  • 4 dl slatkog vrhnja
  • ili čokoladna glazura
  • Priprema


    1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati malo šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
      Posebno umutiti žumanjke sa preostalim šećerom i kakaom pa sjediniti sa snijegom od bjelanjaka.
      U tu masu dodati brašno i gustin pa polako promiješati varjačom. Sipati u podmazanu tepsiju i peći na 200°C dok ne porumeni.

    2. Za preliv prokuhati vodu i šećer. Ohlađenu koru preliti sa prelivom.

    3. U šerpu sipati 8 dl mlijeka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Posebno umutiti preostalo mlijeko sa pudingom od vanile te sipati u ključalo mlijeko i kuvati dok se ne zgusne.
      U ohlađen fil dodati margarin i ekstrakt  od banane i umutiti mikserom.

    4. Koru premazati polovinom fila od banane pa prekriti redom u mlijeku natopljenim petit keksom. Zatim nanijeti preostali fil i poravnati.
      Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati kolač ili preliti sa čokoladnom glazurom.
      Ostaviti u frižider da se dobro ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар