четвртак, 22. септембар 2016.

Carska torta sa malinama

Carska torta sa malinama

carska_torta_sa_malinama
Sastojci
Za kore:
4 jajeta
150 g šećera
kesica vanilin šećera
kašika ruma
150 g brašna
kesica praška za pecivo



Za fil:
300 ml slatke pavlake
500 g neslanog sremskog sira
100 g šećera
2 jajeta
200 g bele čokolade
2 kesice želatina
kesica vanilin šećera
50 g prženih listića badema
Za preliv:
250 g malina
100 g šećera
2 kesice preliva za torte
Priprema



1. Od jaja, šećera, vanilin šećera, ruma i brašna izmešanog sa praškom za pecivo umesite testo. Dobro ujednačenu smesu preručite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru prohladite, izvadite iz kalupa i presecite na pola.
2. Za fil umutite slatku pavlaku sa šećerom, sirom i žumancima. Potom dodajte dobro umućena belanca i oceđeni želatin koji ste prethodno otopili u vodi. Polovinu fila rasporedite po donjoj kori, stavite gornju koru, pa je premažite preostalim filom i sa strane.
3. Preliv pripremite prema uputstvu i lagano umešajte maline posute šećerom. Zatim ga rasporedite preko fila i ostavite tortu da se dobro ohladi u frižideru. Pre serviranja tortu sa strane pospite listićima badema.

Нема коментара:

Постави коментар