2016-02-16-020
I patišpanj:
4 belanca,
4 kašike šećera
1 žumance
2 kašike brašna
50 g rendane čokolade
II patišpanj:



4 belanca,
4 kašike šećera
1 žumance
2 kašike brašna
40 g kokosa
III patišpanj:
4 belanca,
4 kašike šećera
1 žumance
2 kašike brašna
3 kašike mlevenih oraha
Fil:
700 mleka
12 šećera
2 vanil šećera
9 žumanaca
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
250 maslaca
100 g mlevene plazme
50 g čokolade
70 g seckanih lešnika



Fil: U 500 ml mleka dodajte šećer i vanilu i stavite da provri. Posebno sjedinite ostatak mleka, žumanca i puding da ne ostanu grumuljice. Sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil uz neprestano mešanje. Ohladite fil. Posebno izmiksajte maslac, a onda dodajte fil, iz 4-5 puta, neprestano muteći. Fil podelite na tri jednaka dela. U prvi deo dodajte mlevenu plazmu, u drugi istopljenu čokoladu, a u treći seckani lešnik.
I patišpanj: Belanca umutite uz postepeno dodavanje šećera u čvrst šam, a onda dodajte i žumance. Još malo sve zajedno izmiksajte. Posebno sjedinite brašno i rendanu čokoladu, a onda dodajte prethodnoj smesi i varjačom promešajte. Sipajte u papirom obložen pleh veličine 25 x 25 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C 12-15 minuta zavisno od vaše rerne.
II patišpanj: Belanca umutite uz postepeno dodavanje šećera u čvrst šam, a onda dodajte i žumance. Još malo sve zajedno izmiksajte. Posebno sjedinite brašno i kokos, a onda dodajte prethodnoj smesi i varjačom promešajte. Sipajte u papirom obložen pleh veličine 25 x 25 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C 12-15 minuta zavisno od vaše rerne.
III patišpanj: Belanca umutite uz postepeno dodavanje šećera u čvrst šam, a onda dodajte i žumance. Još malo sve zajedno izmiksajte. Posebno sjedinite brašno i mlevene orahe, a onda dodajte prethodnoj smesi i varjačom promešajte. Sipajte u papirom obložen pleh veličine 25 x 25 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C 12-15 minuta zavisno od vaše rerne.
Filovanje: Na tacnu stavite prvi patišpanj i premažite ga filom sa plazmom. Preko tog fila premažite polovinu fila od čokolade.
Stavite drugi patišpanj, premažite ga lešnik filom, a onda preko njega drugi deo čokoladnog fila. Stavite i poslednji patišpanj. Dekorišite šlagom.