Slana peciva punjena krem sirom i vlascem..
Sastojci
– 400gr
brasna
– 1 kesica germe
– 1 jaje
– 50gr maslaca
– 1 kasicica soli
– 1 kasicica Praska za pecivo
– 1 dcl kefira
– toplo mlijeko po potrebi
– 1 jaje za premazivanje
– sjemenke po zelji
– 300gr mladog sira
– 200gr krem sira
– soli(po potrebi)
– 30gr svjezeg vlasca
– 1 kesica germe
– 1 jaje
– 50gr maslaca
– 1 kasicica soli
– 1 kasicica Praska za pecivo
– 1 dcl kefira
– toplo mlijeko po potrebi
– 1 jaje za premazivanje
– sjemenke po zelji
– 300gr mladog sira
– 200gr krem sira
– soli(po potrebi)
– 30gr svjezeg vlasca
Priprema
Pomijesati
brasno,sol,germu,prasak za pecivo..
Maslac
otopiti i dodati mu umuceno jaje i kefir
Dodati sve u
brasno i dobro izmijesati pa dodavati po malo toplog mlijeka i zamijesiti
tijesto malo tvrdje nego klasicno tijesto za hljeb.
Ostaviti da
se udvostruci pa razvaljati na pobrasnjenoj radnoj povrsini na debljinu oko 4mm
i sjeci na trake..
Zamotati oko
kalupica za saum rolnice,redati na pleh oblozen papirom za pecenje ,premazati
sa umucenim jajetom i posuti sa sjemenkama po zelji.
Peci na 200C
dok rolnice ne dobiju lijepu boju.
Pustiti da
se malo ohlade pa ih puniti nadjevom od krem sira,mladog sira i vlasca..
Posluziti uz
solju mlijeka i prepustiti se uzivanju J
Нема коментара:
Постави коментар