TOPI SE U USTIMA: Lisnata pogača sa sirom
Vjerovatno
niste imali prilku da je do sada probate, a kada to jednom uradite, shvatićete
zašto je ona toliko dobra i posebna!
Sastojci
– oko 900
grama brašna
– 200 ml mlijeka
– 2 jajeta + jedno bjelance
– 6 kašika ulja
– 6 kašika jogurta
– 40 grama svježeg kvasca
– kašika šećera
– dvije kašičice soli.
– 200 ml mlijeka
– 2 jajeta + jedno bjelance
– 6 kašika ulja
– 6 kašika jogurta
– 40 grama svježeg kvasca
– kašika šećera
– dvije kašičice soli.
I još:
– 100 grama
putera
– 400 grama mladog sira
– jedno žumance i malo mlijeka za premazivanje pogače prije pečenja.
– 400 grama mladog sira
– jedno žumance i malo mlijeka za premazivanje pogače prije pečenja.
Priprema
U 200 ml
mlakog mlijeka staviti šećer i kvasac i sačekati da kvasac nadođe. U prosijano
brašno dodati sve sastojke i preostalo mlako mlijeko i umijesiti mekano tijesto
te ga ostaviti da raste na toplom oko sat vremena. Puter sobne temperature
umutiti da postane mekan (da može da se razmaže na tijesto). Sir posoliti, ako
nije slan.
Podijeliti
tijesto na četiri dijela i svaki rastanjiti pravougaono na oko 1 cm debljine.
Premazati svaki dio puterom pa sirom, preko staviti sledeći list tijesta,
ponoviti postupak. Poslednji, četvrti dio tijesta ne mazati ničim.
Нема коментара:
Постави коментар