недеља, 25. септембар 2016.

Njoki u umaku od vrhnja s piletinom i gorgonzolom :)



Njoki u umaku od vrhnja s piletinom i gorgonzolom


Recept koji će postati neizbježan u svačijoj kuhinji


 

Sastojci

– Fileti piletine
– Vrhnje za kuhanje
– Sir gorgonzola
– Sol, papar, vegeta, origano
– Slatka mljevena paprika
– Maslinovo ulje
– Peršin
– Bijelo vino

 

Priprema

Piletinu izrežemo na kockice te je stavimo u posudu. Dodamo soli, papra, mljevene slatke paprike, vegete, malo origana i maslinovog ulja. Pokrijemo folijom te stavimo u hladnjak sat vremena
U tavi pirjamo kapulu na maslinovom ulju te dodamo pripremljene piletinu. Dodamo bijelog vina te pustimo da prokuha. Pred sam kraj dodamo vrhnje za kuhanje i komadiće gorgonzole.
Gotove njoke skuhamo te ih pomiješamo u posudu sa piletinom.
Dodamo malo svježeg peršina i jelo je spremno

Нема коментара:

Постави коментар