Njoki u umaku od vrhnja s piletinom i gorgonzolom
Recept koji će postati neizbježan u svačijoj kuhinji
Sastojci
– Fileti piletine– Vrhnje za kuhanje
– Sir gorgonzola
– Sol, papar, vegeta, origano
– Slatka mljevena paprika
– Maslinovo ulje
– Peršin
– Bijelo vino
Priprema
Piletinu izrežemo na kockice te je stavimo u posudu. Dodamo soli, papra, mljevene slatke paprike, vegete, malo origana i maslinovog ulja. Pokrijemo folijom te stavimo u hladnjak sat vremenaU tavi pirjamo kapulu na maslinovom ulju te dodamo pripremljene piletinu. Dodamo bijelog vina te pustimo da prokuha. Pred sam kraj dodamo vrhnje za kuhanje i komadiće gorgonzole.
Gotove njoke skuhamo te ih pomiješamo u posudu sa piletinom.
Dodamo malo svježeg peršina i jelo je spremno
Нема коментара:
Постави коментар