недеља, 25. септембар 2016.

PATLIĐANI SA TELETINOM



PATLIĐANI SA TELETINOM:
Meni su ovako najbolje spremljeni patliđani



Sastojci
– 4 patlidjana
– 3 paprike
– 1/2 kg teletine, ja sam telece misice
– 3 paradajza
– 2 glavice luka
– 2 cehna bijelog luka
– so
– 1 kasicica crvene paprike
– pola kasicice bibera ili po ukusu
Priprema
Isjeci patlidjane na kockice ,posoliti i ostaviti da puste vodu.
Isjeci luk i staviti u zagrijano ulje ,dodati i bijeli luk ,kad malo porumene .
Dodati u serpu i komadice mesa,posoliti,i pirjati, dodavati pomalo vode da nezagori…
Kad meso malo omeksa,dodati oguljen i isjecen paradajz, kad je paradajz pustio svoju vodu u sve dodati isjecenu papriku.
Isprati patlidjane od soli i to dodati u serpu,
Posoliti, posuti sa biberom i crvenom paprikom, ako je potrebno dodati jos malo soli i vode, tako da sve bude u svom soku.
Kuhati oko 30 min.

Нема коментара:

Постави коментар