PATLIĐANI SA TELETINOM:
Meni su ovako najbolje spremljeni patliđani
Sastojci
– 4
patlidjana
– 3 paprike
– 1/2 kg teletine, ja sam telece misice
– 3 paradajza
– 2 glavice luka
– 2 cehna bijelog luka
– so
– 1 kasicica crvene paprike
– pola kasicice bibera ili po ukusu
– 3 paprike
– 1/2 kg teletine, ja sam telece misice
– 3 paradajza
– 2 glavice luka
– 2 cehna bijelog luka
– so
– 1 kasicica crvene paprike
– pola kasicice bibera ili po ukusu
Priprema
Isjeci
patlidjane na kockice ,posoliti i ostaviti da puste vodu.
Isjeci luk i
staviti u zagrijano ulje ,dodati i bijeli luk ,kad malo porumene .
Dodati u
serpu i komadice mesa,posoliti,i pirjati, dodavati pomalo vode da nezagori…
Kad meso
malo omeksa,dodati oguljen i isjecen paradajz, kad je paradajz pustio svoju
vodu u sve dodati isjecenu papriku.
Isprati
patlidjane od soli i to dodati u serpu,
Posoliti,
posuti sa biberom i crvenom paprikom, ako je potrebno dodati jos malo soli i
vode, tako da sve bude u svom soku.
Kuhati oko
30 min.
Нема коментара:
Постави коментар