уторак, 20. септембар 2016.

KOLAČ OD SIRA..NAJBOLJI I JOS GOTOV ZA POLA SATA

1

KOLAČ OD SIRA..NAJBOLJI I JOS GOTOV ZA POLA SATA

Obožavam kolače od sira, a ovaj po maminom receptu mi je definitivno jedan od najboljih! Dovoljno sladak, sočan.. sve skupa niti pol sata pripreme, a vrlo efektan. Uspjeh zagarantiran!
SASTOJCI
• 1 kg svježeg kravljeg sira
• 10 jaja sobne temperature
• 2 vrećice pudinga od vanilije (prašak)
• 100 g grožđica
• 300 g maslaca sobne temperature
• 40 g vanilin šećera
• 250 g šećera
PRIRPEMA
Vrlo je bitno da su svi sastojci sobne temperature, izvadite sve sastojke iz frižidera barem dva-tri sata prije same izrade.
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
Žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom (oko 8-10min), nakon toga dodati maslac narezan na listiće i još jednom sve dobro izmiksati. Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg.
Smjesi od žumanjaka dodati kravlji sir, vanilin šećer, prašak pudinga od vanilije i sve dobro izmiksati.
Kašikom lagano umiješati bjelanjke, dodati grožđice i sve dobro promiješati. Po želji možete dodati naribanu koricu limuna ili rum.
Pleh namazati maslacem te izliti smjesu i poravnati. Peći na 180 stupnjeva, sat vremena!
Nakon što se peklo sat vremena, isključite pećnicu i bez otvaranja pećnice pustite da odmara još sat vremena te onda djelomično otvorite vrata pećnice da se kolač potpuno ohladi.
POSLUZIVANJE
Dimenzije kalupa: 30x40cm-dubine 6cm, može i original pleh iz pećnice.

Нема коментара:

Постави коментар