петак, 30. септембар 2016.

SITNI KOLAČI OD LJESNIKA




Sastojci:
– 2 dl vode
– 200 gr. secera
– 150 gr. margarina
– 100 gr. cokolade
– 150 gr. mlevenih pecenih lesnika
– 250 gr. mlevenog keksa
– mleveni lesnik, nutela
Priprema:
 Staviti vodu, secer, margarin i cokoladu u serpicu pa na laganu vatru da provri. Skloniti sa sporeta i dodati keks i lesnike. Kada se masa ohladi, vlaznim rukama formirati kuglice, uvaljati kuglicu u mleveni lesnik a zatim palcem napraviti udubljenje na kuglici. Sipati nutelu u spric za ukrasavanje i puniti gnezda. Ostaviti na hladnom da se dobro rashlade, po mogucnosti, preko noci.
 Da biste ubrzali pripremu, smesu za gnezda možete staviti u zamrzivač, čim se dobro rashladi i počne da se steže, izvadite je i kuglice će se lakše oblikovati. Ili, možete je napraviti nekoliko sati ranije, ostaviti u frižider i kasnije oblikovati gnezda.
Posluživanje:
Gnezda su lepsa ako se naprave nekoliko dana ranije, da se lepo prosuse i stegnu. Zato, nemojte da vas iznenadi ako vam se ucini da su meka prilikom oblikovanja, kad odstoje smesa se fino stegne.

Нема коментара:

Постави коментар