субота, 17. септембар 2016.

PIŠKOTA TORTA SA JAGODAMA

PIŠKOTA TORTA SA JAGODAMA

Sastojci

  • 400 g piškota
  • 250 ml mlijeka
  • 5 žlica ruma
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 1 žlica naribane limunove korice
  • Vanilin šećera Dolcela
  • 150 g šećera u prahu
  • čvrsta jogurta (800 ml)
  • 2 vrećice Želatine Dolcela
  • 10 žlica vode
  • 400 g jagoda
  • Priprema


    1. Okrugli kalup za tortu (Ø 26 cm) lagano namažite maslacem.

    2. Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.

    3. Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.

    4. Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postepeno je umiješajte u pripremljenukremu.

    5. Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.

    6. Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode. Tortu ostavite hladitinekoliko sati ili preko noći.
      Da napomenem, posljednji put kad sam ju pravila, stavila sam 1,5 kesicu želatine i bilo je dovoljno. Tako da može i s manje želatine.

Нема коментара:

Постави коментар