недеља, 2. октобар 2016.

Americka torta

Americka torta

 

 

 Kora

2 jaja
1 solja secera (250 ml)
100 ml. ulja
300 ml. mijeka
pola solje kakaoa
1 kasika vanila extrakta
2 solje brasna
1 prasak za pecivo
prstohvat sode bikarbone
prstohvat soli

Fil:

2 solje tecnog slaga
1 mlijecna cokolada
pola solje secera u prahu

Ukrasavanje:

2 kasike kakaoa
2 kasike putera
5 kasika vode
2 kasike korn sirypa (corn syrup) -moze bez njega
pola solje secera u prahu

Pec zagrijat na 180 C.

Kalup namazat puterom i posut sa malo brasna.
Izmutite jaja,secer,ulje i mlijeko.


Dodajte kakao,vaniliju,so i sodu bikarbonu pa izmutite.
Dodajte brasno i prasak za pecivo pa mutite zicom ili viljuskom ne mikserom.
Tijesto istresite u kalup i pecite oko 30-35 minuta ili dok kora ne bude gotova.
Gotovu koru maknite iz peci,prekrite,pustite da se ohladi pa prerezite na 3 dijela.
Izmutite tecni slag sa secerom u prahu.
Izrendajte cokoladu i dodajte slagu (malo sacuvajte za posipanje po vrhu).
Kremu podijelite na 3 dijela pa filujte tortu.
Na svaku koru po jedan dio kreme,pospite rendanom cokoladom pa ostavite u frizider da se malo hladne i stegne.
Na pec stavite sve navedene sastojke za ukrasavanje,mjesajte dok se puter ne otopi i sve ujednaci.
Maknite sa peci,malo prohladite pa ivicom torte sipajte kremu.
Ponovo vratite u frizider da odstoji bar pola sata pa posluzite se.
Da napomenem solje su malo vece oko 250 ml.ustvari Americka mjera cup je 235 ml .

Нема коментара:

Постави коментар