понедељак, 10. октобар 2016.

ČOKOLADNA FANTAZIJA

ČOKOLADNA FANTAZIJA

 



SASTOJCI
BEZE KORE
7 bjelanjaka
250 g šećera
1 žlica jabučnog octa

KREMA
500 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade za kuhanje

PRIPREMA
Za beze kore,
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i uz neprestano, miksanje postupno dodavati šećer. Kada se šećer sasvim otopio dodati jabučni ocat.

Staviti peći u veliku tepsiju (od pećnice) obloženu papirom za pečenje i peći na 120 °C oko 60-70 minuta.

Za kremu
Odvojiti 150 ml slatkog vrhnja i staviti ga kuhati. Kada vrhnje provri maknuti s vatre i staviti čokoladu. Neprestano miješati dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti hladati na sobnoj temperaturi i onda u hladnjak.

Preostalo slatko vrhnje istuči u čvrsti šlag.
Kada se čokoladna krema ohladila umiksati je u šlag.

Pečenu beze koru prerezati na pola i svaku slagati kora, krema, beze kora i na kraj krema.

Нема коментара:

Постави коментар