субота, 1. октобар 2016.

Promilka

 

Sastojci:
120 g brašna (60 g glatkog + 60 g oštrog)
100 g smeđeg šećera
1/2 vrećice praška za pecivo
2 jaja
0,5 dl ulja
0,5 dl mlijeka
20 g kakaa
biskvitna preljevka:
1 dl vode
1 puna žlica šećera
1 žlica votke od šumskog voća (Blacky)*
krema:
1 pakiranje Dolcela tiramisu
200 ml slatkog vrhnja
100 ml mlijeka
2 žlice Blackyja
1-2 žlice džema šumskog voća
preljev:
1 pakiranje preljeva za torte
200 ml voćna soka – borovnica, jagode…
voćne bobice (po želji)
1 puna žlica šećera
Priprema:


BISKVIT – prosijte u posudu brašna, prašak, kakao, stavite na stranu.
Šećer i jaja dobro izmiksajte par minuta, kad se više ne čuje krckavost, pridodajte pola količine brašnaste smjese, zatim izmjerenu mjericu ulja i mlijeka, izmiješajte, preostalo brašno. Završno lagano promiješajte sve sastojke.
Pećnica je ugrijana na 180 stupnjeva.
Lim, promjera 20 cm blago namastite maslacem, ulijte smjesu u nj i pecite 20-ak minuta. Izvađeni biskvit ohladite, ohlađen prerežite na pola.
Na plamenu ugrijte vodu, šećer, votku. Kad bude vruće, maknite s plamena, prelijte po biskvitnim polovicama.
KREMA: ohlađeno vrhnje stavite u užu, dublju posudu zajedno s mlijekom iDolcela tiramisu praškom . Izradite srednjom brzinom miješanja kojih 2 min. Pridodajte smjesi Blacky i džem – po želji, miksajte još 2 min. Ukoliko vam je jakoo gusta, možete slobodno pridodati još malo mlijeka ili vrhnja. Kremu rasporedite po ohlađenoj, natopljenoj biskvitnoj polovici, prekrijte drugim biskvitnim dijelom. Stavite hladiti dok slažete preljev.
Izrada završnog PRELJEVA – 200 ml soka, žlica šećera, sadržaj vrećice preljeva se lagano griju na plamenu. Kad uzavrije, stalno miješajte kojih minutu vremena. Maknite s vatre, ostavite po strani i kad se preljev počne stvrdnjavati, izlijte ga po biskvitu počevši od sredine. Na biskvit, po želji, možete, prije stavljanja preljeva, staviti i malo voća il ga premazati s marmeladom od šumskog voća.
Posluživanje:
U kremu ne zaboraviti pridodati više mlijeka jer će vam ispasti pregusta!

Нема коментара:

Постави коментар