субота, 1. октобар 2016.

Piletina

PILETINA PEČENA NA LUKU…

KAKO JE SAMO SOČNA OVA PILETINA

 

Sastojci
 

6-8 pilecih batkova
4 luka

2 glavice belog luka
vegeta, so i biber
1/2 dcl maslinovo ulje.
 

Priprema
1.
Batkove je najbolje uvegetiti vece pre pecenja ali i nekoliko sati pre je ok, dobro zatvoriti folijom i staviti u frizider.
2.

Luk iseci na ploske, staviti u vatrostanu posudu zajedno sa batkovima. Beli luk preseci po pola, sve zaliti uljem i peci prvih 30-40 minuta prekriveno folijom u predhodno zagrijanoj rerni na 200C.
3.
Skinuti foliju okrenuti batkove i vratiti u renu da suvisna tecnost ispari i meso zarumeni.
4.
Posluziti uz pecene krompire i salatu po zelji.

Нема коментара:

Постави коментар