субота, 8. октобар 2016.

Grčki hljeb

Grčki hljeb sa feta sirom



Sastojci

500g brašna /može glatko ili miješano
1žlica instant kvasca /ili 1/2 svježeg
1/2žličice soli
na vrh noža šećera
1 žlica ulja
mlake vode koliko treba
Nadjev:
200g feta sira
3žlice maslinovog ulja /1 žlica za premazat zdjelu
1žličica origana/majčina dušica
Premaz.
1 žutanjk
3-4žice sezama

Priprema

1.
Od sastojka zamijesite tijesto ,jako je jednostavno kao tijesto za pizzu.Tijesto formirate u kuglu ,pokrijete običnom kesom ili poklopcem i ostavite stajati 30-45 min.da se tijesto digne . Razmrvite feta sir .

230890020900116ac4bc685ba5397f3e_view_l
2.
Tijesto stavite na radni stol na koji ste stavili malo brašna.Raširite tijesto u krug prvo oklagijom a možete kasnije i malo rukom da bude ne pretanko kao jufke ali ni predebelo tijesto .Premažete tijesto dobro maslinovim uljem a potom stavite ako želite origano a zatim feta sirom .Na jednom dijelu/prema sebi/prstima napravite rupu do sredine kruga ,a potom sa obje ruke rolajte tijesto u veliku kobasu.Kad ste došli do kraja kobasu lagano rukama raširite.

Нема коментара:

Постави коментар