субота, 8. октобар 2016.

COKO COKOLADA

COKO COKOLADA

 

 



ma neznam kako opisati,odusevljena sam kombinacijom i svi koji su probali. Kombinovala sam sta sam u momentu nasla u kuci,sinoc pravila 🙂

SASTOJCI
Kora
• 3 bjelanca
• 2 velike kasike vrele vode
• 3 zumanca
• 90 g secera
• 1 mala kasika praska za pecivo
• 1 velika kasika gustina
• 25 g kakaoa
• 70 g brasna

Krema
• 200 g cokolade za kuhanje (kod mene je mljecna)
• 100 ml tecne pavlake
• 100 g maskarpone sira
• 50 g nutella krema



PRIPREMA
Prvo staviti u serpicu 200 g cokolade i tecnu pavlaku da se otopi, dodje u tecnu masu pa ostaviti na stranu da se ohladi.

Pripremiti prvo pleh odlozen papirom za pecenje gdje cete peci koru.
Prvo bjelanca izmiksati u cvrst snjeg sa 2 kasike vode pa dodavati pola secera, masa mora bit dobro cvrsta, ostaviti na stranu.
Ukljuciti rernu na 180°C da se zagrije.
Zumacna miksati sa secerom, da se dobije fina pjenasta masa.Prasak, gustin, kakao pomjesati zajedno pa dodati jaja masi, sve miksajuci, pa dodati cvrst snjeg od bjelanaca, miksati jos toliko da se sve fino ujednaci.Usuti masu u pleh, raspodjeliti jednako i staviti da se pece u vec zagrejanoj pecnici 10 minuta.

Kad je kora pecena jos vrucu odmah sa papirom zaviti u rolat i ostaviti da se ohladi.
U cokoladukoju ste sa tecnom pavlakom otopili dodati maskarpone i nutelu pa zlicom izmjesati da se fino izjednaci, ne dugo.

Premazati pola mase preko vec ohladjenog biskvita, a sa ostalo pola mase premazati cjeli rolat preko.Ostaviti da se ohladi.
Ukrasiti po zelji, mljevenim bademima, isjeckanim ljesnicima…

POSLUZIVANJE
Rolat je mnogo, mnogo ukusan, i brzo se spremi

Нема коментара:

Постави коментар