субота, 8. октобар 2016.

TORTA OD KEKSA

TORTA OD KEKSA

 

 



Jednostavna, a ukusna i osvježavajuća torta… recept moje drage !!!
SASTOJCI
za biskvit 250 g keksa ( Petit Buerre ili sl. )
80 g maslaca
žuti sloj 5 žumanjaka
250 g šećera
800 g svježeg sira ( Zagrebački ili Philadelphia ili po izboru )
bijeli sloj 800 g kiselog
100 g šećera

PRIPREMA
Kekse zdrobiti kuhinjskim valjkom ili ih samljeti u blenderu. Rastopiti maslac, te ga sa zdrobljenim keksima izmješajte i staviti peći u kalupu za torte, na 160C desetak minuta.
Žumanjke i 250g šećera sa mikserom promiješati dok se ne dobije pjenasta smjesa, a onda lagano dodavati sir da se dobije kompaktna smjesa. Smjesu staviti na pečenu koru od keksa i maslaca, te peći 20 minuta na 160C.
Vrhnje i šećer pomiješati rukom.
Kad se ohlade donja dva sloja torte ( kora od keksa i žuti sloj ), preliti smjesu vrhnja i šećera, te ponovno vratiti tortu u pećnicu na 160C slijedećih deset minuta.

Posluživanje
Kad se ohladi, staviti je u frižider i najbolje ju je servirati drugi dan.

Нема коментара:

Постави коментар