субота, 1. октобар 2016.

KOKOS KOCKE

 


Za 12 kocki potrebno je:
350 g bele čokolade, 250 ml kokosovog mleka, 1 kašika kokosovog ulja, 350 g čokolade za testo, 60 g putera, 60 g tostirane mešavine kokosovog brašna i seckanih badema, 1 kesica vanilinog šećera.


Priprema:
U vatrostalnoj činiji pomešajte 180 ml kokosovog mleka, čokoladu za testo, kašiku kokosovog ulja i vanilu, zagrejte na pari (ili na umerenoj temperaturi), mešajte dok se čokolada ne rastopi i potom ostavite da se malo ohladi. Obložite folijom manji četvrtasti kalup (dužine 20 cm), sipajte mlaki čokoladni krem, poravnajte površinu i ostavite da se stegne u zamrzivaču.
U posebnoj činiji rastopite belu čokoladu sa preostalim kokosovim mlekom i puterom. Promešajte, sačekajte da se malo ohladi, pa sipajte preko zamrznutog crnog krema. Pospite mešavinom badema i kokosovog brašna i ostavite da se stegne u zamrzivaču 60-120 minuta. Potom izvadite iz kalupa, isecite 12 kocki i poslužite.

Нема коментара:

Постави коментар