субота, 1. октобар 2016.

TORTA OD ČOKOLADE I JAGODA



Tijesto:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 100 g popečenih mljevenih lješnjaka
  • 2-3 žlice kakaa
  • 100 g čokolade
Krema:

    • 225 g vrhnja
    • 500 g mascarponea
    • 75 g smeđeg šećera
    • 200 g naribane bijele čokolade
    • 1 šećer s burbon vanilijom
    • Za ukrašavanje:
    • 250 g jagoda

Postupak:
  1. Namastite kalup za tortu promjera 25 cm i lagano ga pobrašnite. Istresite višak brašna. Dobro izmiksajte šećer i maslac, dodajući jedan po jedan žumanjak.
  2. Miksajte sve dok se šećer više ne osjeća. Rastopite čokoladu i ostavite je da se malo ohladi. Istucite bjelanjke u čvrst snijeg.
  3. U smjesu od žumanjaka ručno dodajte lješnjake, kakao i rastopljenu čokoladu te na kraju snijeg (nježno, tako da ne splasne, miješajte samo u jednom smjeru).
  4. Pecite na 180°C 40 minuta, pustite da se ohladi i potom izrežite tijesto na dva sloja. Za kremu istucite vrhnje u čvrst šlag pa mu lagano ručno primiješajte mascarpone i sve ostale sastojke.
  5. Kad se tijesto ohladilo, složite tortu. Na prvi dio tijesta namažite pola kreme, zatim prekrijte drugim dijelom tijesta i premažite ostatkom kreme. Ukrasite jagodama.

Нема коментара:

Постави коментар