субота, 1. октобар 2016.

Čoko lješnjak torta

 

 

Sastojci

5 bjelanjaka
5 žlica šećera ( 7 dag )
4 žlice brašna ( 4 dag)
5 žlica grubo mljevenih lješnjaka ( prethodno pečeni i oguljeni)
5 dag otopljenog margarina
1/2 praška za pecivo
i još 1,5 dcl cedevite za natopiti biskvit

KREMA
5 dcl mlijeka
5 žumanjaka
1 puding od vanilije ( ili 3 žlice gustina)
15 dag šećera
1 vrećica želatine
5 dcl slatkog vrhnja
1 kremfix ili šlagfix

I JOŠ
5 dag mliječne čokolade
5 dag mljevenih lješnjaka (pečenih i oguljenih)
oko 3 dag bijele čokolade
 

Priprema


1.

Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
2.Dodati šećer, pa još dobro umutiti, a onda dodavati ostale sastojke uz lagano miksanje.
3Smjesu izliti u pripremljemi kalup (26 ) i peći na 180c oko 15 min.-20 min.4.Pečeni biskvit natopiti pripremljenom cedevitom, a može i mlakim mlijekom.5.Za kremu odvojiti par žlica mlijeka da se umute žumanjci i puding i da se dobije fina smjesa.6.Ostatak mlijeka staviti da kuha skupa sa šećerom pa kad provre skuhati kremu uz stalno mješanje.7.U kremu dodati želatinu pripremljenu prema uputi, pa je podjeliti na dva djela.8.U jedan dio vruće kreme dodati mliječnu čokoladu ( ja sam stavila iz Lidla sa lješnjacima ) i lješnjake.9.U drugi dio ohlađene kreme sam dodala sitno nasjekanu bijelu čokoladu.10.Umutiti slatko vrhnje uz dodatak kremifksa pa ga dodati pola u jedan dio ohlađene kreme, pola u drugi.11.Premazati biskvit tamnom pa svijetlom kremom i dobro ohladiti.Ukrasiti po želji.

Posluživanje

Zaboravila sam napomenuti da je torta malo slađa, pa tko ne voli  slobodno može smajiti šećer u kremi.

Нема коментара:

Постави коментар