субота, 17. септембар 2016.

HRSKAVI KREKERI :))



HRSKAVI KREKERI



Sastojci
Potrebno je:
  • 4 dl belog vina
  • 2 dl ulja
  • 250 g belog brašna
  • 250 g integralnog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 g susama
  • 50 g mlevenog lana
  • 50 g lana u zrnu
  • 100 g suncokreta
  • 100 g bundeve ili golice
  • 100 g neslanog kikirikija
  • 1 kašičica soli
Priprema

Belo brašno pomešati sa belim vinom i uljem, dodati so i sve semenke (susam, lan, suncokret, bundeva ili golica) i kikiriki, pa postepeno dodavati integralno brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivo. Zamesiti testo, i ostaviti 15 minuta u frižideru. Ohlađeno testo razvući oklagijom na pobrašnjenoj površini na debljinu od 6-7 mm (bolje je i deblje, nego tanje), vaditi keks čašom, pa redjati na pek papir u pleh. Peći na 180C 20-25 minuta.
Savet:
Krekeri su veoma hrskavi I ukusni, i mogu stajati i do 20 dana, a da ne izgube ukus i teksturu.

Нема коментара:

Постави коментар