субота, 17. септембар 2016.

NEOBICNO-UKUSNO-FANTASTICNO ...RUCAKA ZA VIKEND

NEOBICNO-UKUSNO-FANTASTICNO




Sastojci
nekoliko jaja
1 žlica brašna
1 mala žlica mlevena crvena paprika
po potrebi bjeli sir
2 -3 češnja bijelog luka
po potrebi soli, bjeli biber, bukovac
grst peršina
po potrebi ulja

Priprema
1.
Najprije pripremite jaja…E ovdje gdje živim, teško mogu da nađem svježa jaja, ali to je to…

2.
Pripremite luka i sira…

3.
Sad propržite brašno…Treba da dobije ljepu boju, ali to se ne može slikati ako si sam u tom trenutku, sekundi su u pitanju…
Dodati crvenu mlevenu papriku, pre nego je brašno gotovo, a i to je jedan momenat…
Kad su proprženi, ne smeju da pregore, dodaje se voda i treba dobro mješati da se smesa ujednači…Neka se kuha nekoliko minuta…
4.
Sad dodajte luk i sir, neka se kuha i to malo…

5.

Onda spustite jaja polako…Poširajte kako volite…



6.
Neka se kuhaju na srednjoj temperaturi…Dodajte začine…

7.
Dobije se ljepa kašica, zavisi ko kako voli, više ili manje crvenkasta, zavisi od paprike…Isto i jaja, možete poširati klasično, ali rekla sam, ja volim ovako, kad se vide žumanca, mada u ovaj čalbur, to je malo teže, zbog paprike, opet…To je jedna varijanta, najčešća.

8.
Druga je kad se na kraju, opet prelije sa uprženom crvenom paprikom.
I treća je kad se sir uprži u brašno, znači pohovati sir i servirati ga uz jaja u kašicu…
Verovatno ima i druge načine, ali eto ja sam otkrila ove.. Sve varijante su divne! Spremite ih sve, ali ne odjednom, da se malo našalimo, pošto ja znam i to da uradim za neka jela 🙂

9.
Serviran čalbur.

10.
Serviran na najstariji način…

Posluživanje
Poslužuje je se toplo, ovo je važno za ovu varijantu, baš treba da bude vrelo…

Нема коментара:

Постави коментар