Hrskava piletina
SASTOJCI
2 kriške starog hleba
1 1/2 šolja rendanog parmezana
2 kašičice origana1 1/2 kašičica sušenog usitnjenog bosiljka
1 1/2 kašičica iseckanog belog luka
2 kašike ulja
4 šnicle pilećeg belog mesa
Priprema
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni C.
2. Kriške hleba usitnite u blenderu i prebacite ih u plitku posudu. Dodajte i šolju parmezana, origano, bosiljak i beli luk pa promešajte.
3. Piletinu uvaljajte u smesu sa hlebom i začinima i poređajte na nauljen pleh. Poprskajte piletinu uljem i pospite preostalim parmezanom (1/2) šolje.
4. Piletinu pecite u zagrejanoj rerni dok sredina mesa ne bude pečena (oko 30 minuta).
Нема коментара:
Постави коментар