субота, 1. октобар 2016.

KOLAC SA SIROM I NUTELOM

 

 • za koru

• mleveni keks (plazma) 250 g
• maslac/margarin 125 g
• mleveni lesnici 50 g
• neskvik 3 kasike
• mleko 100 ml
• za fil
• slag 300 g
• mleko 270 ml
• moja kravica sitan sir 300 g
• nutela 100 g
• cokolada za kuvanje 150 g
• zelatin 1 kesica
• za glazuru
• cokolada 100 g
• mleko 3 kasike
• ulje 1 kasika
Priprema:
Umutiti margarin/maslac dodati mleveni keks, neskvik, mlevene lešnike i mleko, izmešati. Staviti u pleh (24 cm) i peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
Koru ne morate peći, ali tako je ukusnija, kad se malo osuši u rerni.
čokoladu otopiti i ohladiti, pa je pomešati sa krem sirom i sa nutelom (lagano kašikom). Šlag umutiti sa mlekom. Te dve mase izmešati. Želatin pripremiti po uputstvu sa kesice i dodati u umućen fil. Izmešati.
Fil staviti preko kore. Napraviti čokoladnu glazuru, otopiti čokoladu sa mlekom i uljem, i preliti preko fila.
 Ostaviti da se ohladi i stegne. Uživajte u ukusu!

Нема коментара:

Постави коментар