Predlog za slatko testo sa kvasacem ...
Sastojci:
125 ml. punomasnog mleka,
1 kocka kvasca (42 g.),
500 g. pšeničnog brašna (tip 405 ),
125 g. šećera,
60 g. putera na sobnoj temperaturi,
2 jaja,
1 prstohvat soli.
Priprema:
Kvasac potopiti u mlako mleko, kašičicom šećera i kašikm brašna, malo izmutiti i ostaviti pokriveno na toplom mestu da naraste oko 20 minuta. Dodati ostale sastojke pa umesiti glatko testo, mesiti oko deset minuta, rukama ili mikserom.
Pokriti testo i ostaviti da naraste oko sat vremena na toplom mestu.
Testo razviti u pravougaonik na oko 1 cm. debljine, premazati margarinom pa posuti šećerom i cimetom ...
Sastojci:
125 ml. punomasnog mleka,
1 kocka kvasca (42 g.),
500 g. pšeničnog brašna (tip 405 ),
125 g. šećera,
60 g. putera na sobnoj temperaturi,
2 jaja,
1 prstohvat soli.
Priprema:
Kvasac potopiti u mlako mleko, kašičicom šećera i kašikm brašna, malo izmutiti i ostaviti pokriveno na toplom mestu da naraste oko 20 minuta. Dodati ostale sastojke pa umesiti glatko testo, mesiti oko deset minuta, rukama ili mikserom.
Pokriti testo i ostaviti da naraste oko sat vremena na toplom mestu.
Testo razviti u pravougaonik na oko 1 cm. debljine, premazati margarinom pa posuti šećerom i cimetom ...
Нема коментара:
Постави коментар